Napoleon Hill

Oliver Napoleon Hill (élt: 1883, Október 26 – 1970 November 8) a világ egyik legsikeresebb író és előadó volt Amerikában, az önfejlesztés területén. Leginkább a Gondolkodj és Gazdagodj könyv (1937) által vált ismerté a neve, ami minden idők 10 legtöbbet eladött önfejlesztő könyvek közé tartozik. Napoleon Hill munkái ragaszkodtak ahhoz, hogy a heves elvárások elengedhetetlenek az életünk javításához. Könyvei többsége a “siker” alapelvek megfogalmazásában ismertették.

1908-ban Hill találkozott a világ leggazdagabb emberével, a filantróp Anrew Carnegievel. Carnegie hitt abban, hogy a siker alapelveit meg kell ismertetni minden emberrel, ezért felkérte Napoleon Hillt, hogy kötelezze el magát 20 évre az életéből és tanulmányozza a világ akkori leggazdagabb embereit, ezzel létrehozva a siker filozófiáját, amit követve, függetlenül attól, hogy az ember hol él és mi a munkája, sikert érhet el az élete bármely területén.

 

Napoleon Hill első könyve A Siker Törvénye Tizenhat Leckében címmel 1928-ban került kiadásra. Ezt követően az ipar akkori vezetői (Henry Ford vezetésével) kivonták a könyvet a piacról, mert nem akarták az emberekkel megosztani a sikertitkokat, amiket Hill összegyűjtött a könyvében. Így a szerző kiadott egy egyszerűsített változatot, Gondolkodj és Gazdagodj címmel, ami egy nagyon jó könyv, de kihagyták belőle a kulcs összetevőket.

A Siker Törvénye Tizenhat Leckében

A siker teljes, cenzúrázatlan, eredeti receptje most 4 kötetben kapható.